Ylva Karlsson

författare

Här är världen

Hur förklarar man en karta för små barn? Och var finns det en lättbegriplig bild på hela solsystemet? Ja, och hur berättar man att det finns barn på andra sidan jorden som du inte känner, men som du skulle kunna leka med om ni sågs? Hur ser förresten en lekplats på andra sidan jorden ut?
Alla de där frågorna snurrade liksom in i varandra i mitt huvud och krockade på ett sånt sätt att jag plötsligt kunde göra bilderbokstext av det!

Bilderna har Emelie Östergren gjort.

Boken består helt enkelt av en utzoomning från en lekplats och ända ut i rymden, och så in igen, på en helt annan plats på jorden.

”Dynamiken skapas i de visuella transporterna, där cirklarna och kloten blir de bildrum som representerar universums geometriska variationer. Sammansmältning av ord och bild fungerar utmärkt. Det tycks råda en dynamisk växelverkan mellan illustratör och författare och tillsammans lyckas de gestalta en samstämmig bild av sin syn på världen.”

Elisabeth Eliasson Roos, Btj

Här är världen är utgiven av Hippo bokförlag 2015.
International rights: Koja agency.

Här är världen finns även på kinesiska.

Köpa boken? Gör det gärna i en fysisk bokhandel. Till exempel Bokslukaren eller Bokskåpet. Förstås finns den också i valfri nätbokhandel. Och på biblioteket!

© 2024 Ylva Karlsson

Tema av Anders Norén