Ylva Karlsson

författare

På skrivbordet (och i huvudet)

Just nu arbetar jag mest på sak jag inte riktigt kan prata om ännu. Men titeln börjar på smaragd och Katarina Strömgård har börjat skissa lite på bilderna.

På mitt skrivbord ligger även en text till om Ester från Nappresan och Krokodiljakten. Det verkar bli väldigt läskig, för Ester är ensam hemma och golvet blir till lava. Än så länge kan jag inte visa mer än en gammal skiss på Esters känguru.

Sen har jag en idé om en serie böcker för kanske 9-12 åringar, inte så väldigt tjocka, mycket bild (av Katarina Strömgård förstås), realism och magi ihopblandat på det där sättet som jag verkar gilla mest. Arbetstiteln är Berättelsen om Hålet.

Och lite i bakgrunden skriver jag på en väldigt tjock fantasyroman med arbetsnamnet Den förlorade trädgården, eller kanske är det två böcker, eller tre. Och mer saga än fantasy egentligen.
Tänkt läsare: min dotter som tolvåring. Men hon har redan hunnit fylla femton. Barn växer ibland betydligt fortare än böcker skrivs.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Ylva Karlsson

Tema av Anders Norén